Pagina's

donderdag 15 februari 2024

Geroosterde asperges met sinaasappel








Voor 4-6 personen:
  • 800 gr. groene asperges, houtige uiteinden afgebroken
  • 1/2 muskaatnoot, geraspt
  • 2 rode uien, grof gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3-4 flinke handenvol gemengde slablaadjes
  • flinke handvol rucola
  • klein bosje munt of bladpeterselie, grofgehakt
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • dunne sliertjes schil van 1 grote sinaasappel

Voor de dressing:
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theel. honing
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Doe de asperges in een grote braadslee en schep ze om met de nootmuskaat, uien, olijfolie en knoflook. Rooster ze 15-18 min. tot ze licht kleuren.
Meng de sla, rucola en munt in een ondiepe grote schaal. Verdeel de asperges erover. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en besprenkel met de dressing. Strooi de sinaasappelsliertjes erover.

Variatie: strooi er nog wat geroosterde pijnboompitten of sesamzaad over. 

Lekker bij vlees of met foccacia erbij.

Bron: Sarah Raven

Populaire recepten