Pagina's

dinsdag 13 februari 2024

Thais gekruid varkensvlees met taugé








Voor 4 personen:
  • 500 gr. varkensfiletlapjes

Voor de marinade:
  • 2 stengels citroengras, in drieën gesneden
  • 1 eetl. verse gember, gesnipperd
  • 1/2 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. vissaus
  • klein bosje verse koriander
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 eetl. arachide of olijfolie

Voor de salade:
  • 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 wortels, geraspt of in julienne
  • 300 gr. taugé
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • 4 eetl. munt, kleingesneden
  • 5 eetl. korianderblad, kleingesneden
  • 40 gr. cashewnoten, geroosterd
  • 10 gr. sesamzaad, geroosterd

Voor de dressing:
  • 5 eetl. arachide of olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1 eetl. vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theel. suiker
  • zout en peper

Hak alle ingrediënten voor de marinade fijn in de keukenmachine. Wrijf de filetlapjes ermee in en laat ze liefst een hele nacht marineren. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verhit een geribbelde grillpan tot je je hand er hooguit 10 tellen vlak boven kunt houden. Bestrijk de filetlapjes met een beetje olijfolie en gril ze aan elke kant 7-8 min. Zet ze vervolgens nog 5 min. in de oven. Of gril ze 10 min. per kant op de bbq.
Omwikkel de gegrilde filetlapjes met alufolie en laat ze 10 min. rusten alvorens ze in plakjes te snijden. 

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en schep ze om met de dressing. Schep op een mooie schaal, schik de plakjes vlees erop en strooi de noten en het sesamzaad erover. Serveer.

Bron: Sarah Raven

Populaire recepten