Voor 4-6 personen:
- 3 kleine courgettes (400 gr)
- olijfolie om te bestrijken
- 100 gr. verse geitenkaas, verbrokkeld
- 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetl. kleingesneden bladpeterselie
Voor de dressing:
- 4 eetl. olijfolie
- rasp en sap van 1/2 citroen
- beetje honing
- zout en peper
- 1 theel. komijnzaad, geroosterd en fijngemalen
- 1 theel. kardemom
Verhit een geribbelde grillpan 3-4 minuten tot je je hand er hooguit 10 tellen boven kunt houden. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes van 2 cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze naast elkaar in de grillpan. Gril ze aan elke kant 2 min. tot ze een mooi streeppatroon krijgen en net gaar zijn. Gril op deze manier alle courgettes. Schenk de dressing over de warme courgettes uit en strooi de geitenkaas, pijnboompitten en peterselie erover.
Bron: Sarah Raven