Pagina's

maandag 12 februari 2024

Mokkamousse










Voor 6-8 personen:

  • 4 eetl. sterke gemalen koffie
  • 2 gelatineblaadjes
  • 6 eidooiers
  • 120 gr. fijne suiker
  • 200 ml. slagroom

Zet koffie met de gemalen koffie en 300 ml. kokendheet water.  Laat afkoelen. Week de gelatine enkele minuten in een kom met koud water. 

Klop de eidooiers met de suiker in een grote kom tot een licht en schuimig mengsel dat enigszins gebonden is. Klop er beetje bij beetje de koffie door met een elektrische handmixer. Schenk het mengsel in een grote pan met zware bodem, zet op zeer laag vuur en blijf kloppen tot het mengsel bindt. Neem de pan van het vuur en voeg al kloppend de gelatineblaadjes toe: ze zullen gemakkelijk oplossen. Blijf kloppen tot het mengsel lauwwarm is en laat het daarna afkoelen tot het lobbig wordt. Klop de room stijf en vouw hem door het afgekoelde koffiemengsel. Schep dit in koffiekopjes en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Serveer de mousse in mooi koffiekopjes en geef er in chocolade gedoopte walnoten (geroosterd) bij.

Bron: Sarah Raven

Populaire recepten