- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 6 schermen vlierbloesem
- 4 gelatineblaadjes
- aardbeienrabarbercompote
Schenk de melk in een pan. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg in de melk. Voeg ook het stokje to. Verwarm op matig vuur tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Voeg de vlierbloesemschermen toe. Laat in 45 min. volledig afkoelen.
Week de gelatine 10 min. in koud water. Schenk de melk door een fijne zeef in een schoon pannetje. Verwarm op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg ze samen met wat honing toe aan de melk. Klop tot de gelatine is opgelost.
Schenk het mengsel in 4 ramekins en laat ze in 3 uur opstijven in de koelkast. Doop de bakjes voor het serveren even in heet water en stort ze daarna. Serveer ze met de compote of sprenkel er nog wat honing over.
Bron: Sarah Raven
Aardbeien-rabarbercompote
- 300 gr. roze rabarber
- sap van 1/2 citroen
- sap van 1 sinaasappel, rasp van 1/2 sinaasappel
- 2 eetl. fijne kristalsuiker
- 200 gr. aardbeien
Snijd de rabarber in stukjes van 3 cm en doe ze samen met het citrussap en rasp in een pannetje. Voeg suiker toe en stoof 4-5 min. Voeg de aardbeien toe en verwarm deze 2-3 min. mee tot ze zacht worden maar kook ze niet volledig stuk. Laat afkoelen.