Pagina's

maandag 17 juli 2023

Pasta met kipgehakt en pesto-courgettesaus













  • 300 gr. tagliatelle of pasta (van linzen, kikkererwten, etc.)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gr. kipgehakt
  • 2 courgettes
  • zelfgemaakte pesto
  • 100 gr. creme fraiche
  • Parmezaanse kaas


Bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de courgettes grof, doe in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de helft van de courgette samen met de pesto en crème fraîche in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. 

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de courgette-pestosaus toe en verwarm nog 1 min. Meng met het gehakt, de rest van de courgette en de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Variatie: gedroogde tomaatjes, knoflook, pijnboompitten

Bron: Allerhande

Populaire recepten