Pagina's

vrijdag 30 september 2022

Knolselderijsoep met linzen












  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blik linzen, 400 gr. uitgelekt
  • 125 ml. zure room
  • 1/2 zakje verse koriander, fijn geknipt

Verhit de olie en bak de spekreepjes knapperig bruin. Schep op een bord. Bak ui 2-3 min. en bak knoflook en knolselderij op half hoog vuur mee. Roer regelmatig. Voeg bouillontabletten en 1 1/4 liter water toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes koken. Roer de linzen erdoor en laat 2-3 min. meekoken. Pureer alles. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen met in het midden een eetlepel zure room en spekjes en koriander erover.

Populaire recepten