- 2 eetl. olijfolie
- 100 gr magere spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 knolselderij, in blokjes
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 blik linzen, 400 gr. uitgelekt
- 125 ml. zure room
- 1/2 zakje verse koriander, fijn geknipt
Verhit de olie en bak de spekreepjes knapperig bruin. Schep op een bord. Bak ui 2-3 min. en bak knoflook en knolselderij op half hoog vuur mee. Roer regelmatig. Voeg bouillontabletten en 1 1/4 liter water toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes koken. Roer de linzen erdoor en laat 2-3 min. meekoken. Pureer alles. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen met in het midden een eetlepel zure room en spekjes en koriander erover.