Pagina's

donderdag 29 september 2022

Frittata met courgette

















  • 5 eieren
  • 75 gr. geraspte oude kaas
  • 100 gr. ricotta
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 courgette, dunne plakjes 
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1-2 eetl. olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Verwarm de grill van de oven voor. Gebruik een koekenpan (van ca 20cm) die in de oven kan. Doe de olijfolie in de pan en bak op laag vuur ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de courgette nu bij het uimengsel. Bestrooi met de oregano. Zet het vuur iets hoger en bak tot ze aan beide kanten een beetje bruin worden. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren in een kom los. Voeg de geraspte kaas en 1 eetlepel ricotta toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de eieren over de courgettes. Zet het vuur weer laag en laat het in 6-8 minuten langzaam stollen. Zet de frittata daarna nog 4-5 minuten in de oven onder grill, totdat hij goudbruin is. Garneer de frittata met de overgebleven ricotta en verse blaadjes basilicum. Rasp tot slot de schil van de citroen boven de frittata. Breng op smaak met wat zout en peper.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/2018/09/frittata-recept.html

Populaire recepten