- 25 gr. boter
- 3 eetl. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 preien, in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 gr. aardappelblokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 grote, zoete ui, in dunne ringen
- bosje bieslook, geknipt
Smelt de boter met 1 eetl. olijfolie in een grote steelpan. Fruit ui, prei en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de blokjes aardappel toe. Bak ze 1-2 min. mee voor je bouillon toevoegt. Laat de soep 15 min. zacht koken, tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep, voeg zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de uiringen onder af en toe roeren goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep bestrooid met uiringen en bieslook.
Bron: Jamie Magazine