Pagina's

donderdag 8 september 2022

Courgettefritters











  • 600 gr. courgette, grof geraspt
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gr. feta, verkruimeld
  • 2 eetl. koriander, fijngehakt
  • 2 eetl. bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 gr. tarwebloem, gezeefd
  • 2 eetl. rijstebloem, gezeefd
  • 2 theel. gemalen koriander

Schep een beetje zout door de courgette en laat 15-20 min. uitlekken in een vergiet. Je kunt er een bord op leggen om het vocht eruit te drukken. Spoel de courgette kort af, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en dep droog. Doe in een ruime kom. Schep de uitjes, knoflook, feta, tuinkruiden en de eieren erdoor. Roer beide soorten bloem erdoor en breng op smaak met koriander en wat peper.

Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur tot de olie sist. Schep telkens 1 eetl beslag in de hete olie en maak de bovenkant voorzichtig plat (met bolle kant lepel). Bak de fritters 2-3 min. aan beide kanten tot ze gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer gloeiend heet. 

Serveer met een lekkere topping of dipsaus.

Bron: Matt Preston's kookboek

Populaire recepten