Pagina's

dinsdag 20 september 2022

Ovenschotel met gehakt en spitskool

 

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 3 middelgrote uien, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 verse spitskool, fijngesneden
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1½ el milde paprikapoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 125 g crème fraîche
  • 15 g verse platte peterselie 

Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kook-vocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel. 

Je kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in een voorverwarmde oven.

Variatie: ik zou er wat tomatenpuree en wat cashewnoten doorheen doen.

Bron: Allerhande

Populaire recepten