- 1 kg kruimige aardappel
- 3 middelgrote uien, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 1 el milde olijfolie
- 1 verse spitskool, fijngesneden
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1½ el milde paprikapoeder
- 1 el komijnzaad
- 125 g crème fraîche
- 15 g verse platte peterselie
Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
Je kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in een voorverwarmde oven.
Variatie: ik zou er wat tomatenpuree en wat cashewnoten doorheen doen.
Bron: Allerhande