Pagina's

vrijdag 9 september 2022

Thaise pompoensoep

















  • 1,5 eetl. kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theel. geraspte gember
  • 1 eetl. fijngehakt citroengras
  • 4 korianderwortels, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 kaffir-limoenblaadjes, in stukjes
  • 1 eetl. suiker
  • 1 kilo geschilde pompoen, in stukjes
  • 1 ltr. kippenbouillon
  • 250 ml. water
  • 125 ml. kokosmelk

Fruit de ui, knoflook, gember, citroengras, korianderwortels en chili 3-5 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg suiker en kaffir-limoen toe en bak alles een paar minuten. Doe dan de pompoen erbij, schep een paar minuten om tot ze goed omhuld zijn met de smaakmakers en voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep, zonder deksel, 20 min. zacht koken. Gooi de kaffir-limoenblaadjes weg en pureer de soep met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor en proef. Voeg meer toe tot de soep naar wens is. Breng op smaak met peper en zout. 

Garneer de soep met verse koriander, gebakken uitjes, wat chilipeper.

Bron: Matt Preston's kookboek 

Serveer er thaise worstenbroodjes bij.

Populaire recepten