Pagina's

vrijdag 2 september 2022

Chinese tomatensoep met kip en mie
















  • 1 eetl. kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 gr. tomaten, in kleine stukjes (of 2 blikken gepelde tomaten)
  • 500 ml. tomatensap
  • 500 ml. kippenbouillon
  • 3 eetl. rietsuiker
  • 2 eetl. ketjap
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. sambal
  • 300 gr. gaar kippenvlees in blokjes (bijv. gekookt in bouillon)
  • 1 prei, in flinterdunne ringetjes
  • 100 gr. mie, gebroken

Verwarm de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig maar niet bruin. Voeg na 5 minuten de stukjes tomaat toe en giet het tomatensap en de bouillon erbij. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep glad en roer suiker, ketjap, azijn en sambal erdoor. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Schep het kippenvlees, de prei en de mei door de soep en warm nog even goed door tot de mie gaar is.

Bron: Lekker Weten

Populaire recepten