Pagina's

zaterdag 1 oktober 2022

Rodekool-abrikozensalade













  • 500 gr. rodekool, fijne reepjes
  • 1,5 theel. zout
  • 150 gr. gedroogde abrikozen, smalle reepjes
  • 3 rode uien, partjes
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 600 ml. sinaasappelsap
  • 50 gr. amandelschilfers, geroosterd
  • zout en peper
  • 1-2 theel. balsamicoazijn

Meng de rodekool met 1,5 theel. zout. Doe het grondig met je handen. Bak de uien 7-8 min. op laag vuur in wat olie. Strooi de rietsuiker erover en laat dat al roerend smelten. Voeg het sinaasappelsap toe en breng alles aan de kook. Voeg de abrikozen toe. Laat het vocht in 10-15 min. tot een derde inkoken en giet het dan heet over de rodekool. Laat de salade minstens 30 min. intrekken op kamertemperatuur en schep alles regelmatig om. Breng de salade op smaak met zout, peper en balsamico. Strooi de amandelschilfers erover.

Bron: Bettina Matthaei, Creatief koken met groenten

Populaire recepten