Pagina's

zondag 9 oktober 2022

Geroosterd brood met geitenkaas













  • 40 gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • blaadjes van wat takjes dragon, fijngehakt
  • sprietjes bieslook, geknipt
  • 200 gr. zachte, biologische geitenkaas (Buchette van Wolverlei)
  • 3 eetl. vloeibare honing
  • 2 theel. dijonmosterd
  • 200 gr. witte druiven
  • 1 vers stokbrood

Doe voor de kruidenboter de boter in een kom, voeg zout en peper toe, plus de dragon en bieslook. Meng goed en schep de boter op een vel vetvrij papier en rol dat om de boter heen, zodat je worstvorm krijgt. Bewaar in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 C. en haal de boter uit de koelkast, zodat deze wat zachter wordt. Doe de helft van de honing, mosterd, een scheut olijfolie en wat zout en peper in een kom. Klop dit allemaal goed door elkaar. Leg de kaas in een kleine braadslee en besprenkel met het honing-mosterdmengsel. Verdeel de druiven over een andere braadslee en besprenkel ze met de rest van de honing. Zet beide in de oven en laat ze in ongeveer 30 min. karamelliseren. Besmeer het brood met de kruidenboter. Snijd de geitenkaas in plakjes en beleg het brood ermee. Snijd de druiven in stukjes of prak ze gewoon in de kaas. Serveer meteen!

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten