- 2 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- arachideolie
- 300 g sperziebonen, in kleine stukken
- 4 el pindakaas
- 250 ml kokosmelk
- 1 l kippenbouillon
- 2 tl sambal oelek
- 1 snuf zout
- 100 g taugé
- 1 bos koriander
- 100 g kroepoek
Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook circa 7 minuten. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sperziebonen toe aan de pan en roerbak circa 2 minuten. Schuif alles naar de de zijkant van de pan en voeg de pindakaas toe. Laat de eieren schrikken met koud water. Schenk al roerend de kokosmelk en driekwart van de bouillon erbij (voeg later evt. meer toe, maar check eerst hoe dik je soep wordt). Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn. Breng de soep op smaak zout. Pel en halveer de eieren. Verdeel de soep over soepkommen en leg de taugé, een schep sambal, een half ei en korianderblaadjes op de soep. Serveer met de kroepoek.
Variatie: evt. kipreepjes toevoegen
Bron: Jet van Nieuwkerk