- 4 kippenbouten
- 2 eetl bloem
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 trostomaten, in kwarten
- 250 ml droge witte wijn
- 100 ml wittewijnazijn
- 200 ml kippenbouillon
- 400 ml kookroom
- 2 eetl dijonmosterd
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetl gedroogde dragon of basilicum of oregano
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de kip met de bloem, zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Leg de kippenbouten met de velkant boven naast elkaar in de pan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak 2-3 minuten. Giet de wijn en azijn erbij, laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon, kookroom, mosterd, laurier en dragon toe. Giet deze saus over de kip. Leg het deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie en gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na een half uur het deksel of folie. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de kip met de saus.
Lekker met stokbrood of friet en een groene salade.
Bron: Boodschappen