- 600 gr. knolselderij
- 400 gr. aardappels (of minder)
- 1 laurierblaadje
- 1 theel. olie
- 200 gr. ontbijtspek
- 4 sjalotten, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- tijm, blaadjes gerist
- 1 eetl. boter / creme fraiche of kruidenroomkaas
- nootmuskaat
- evt. gedroogde tomaatjes
Meng de blokjes knolselderij en aardappel in een pan en giet zoveel water erop dat ze net onder staan. Voeg een schepje zout en het laurierblaadje toe en kook in 15-20 minuten gaar. Verhit intussen de olie en bak hierin de spekjes uit op een lage stand. Voeg de sjalot, knoflook en tijm toe en fruit mee. Giet de aardappels en knolselderij af en laat goed uitlekken. Verwijder de laurier en voeg boter toe. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer de ui en spekjes erdoor.
Bron: Boodschappen en iets van mijzelf