Pagina's

woensdag 12 oktober 2022

Cannelloni met champignonvulling

















  • 12 cannelloni (of lasagnevellen)
  • zout en peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 gr. boter of olijfolie
  • 350 gr. champignons, fijngesneden 
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gr. vers verkruimeld brood
  • 2 eetl. verse bladpeterselie, fijngehakt (of tijm of bieslook)
  • 3 dl. creme fraiche 

Kook de pasta in gezouten water (4-5 min) tot ze net soepel zijn, maar niet inzakken. Leg ze op een schone theedoek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de ui 5 min. in de boter. Voeg de champignons en knoflook toe en bak nog eens 5 min. Zet het vuur hoog als de champignons veel vocht loslaten en laat het vocht verdampen. Haal de pan van het vuur. Voeg broodkruimels, kruiden en zout en peper toe. Vul de cannelloni met het mengsel en leg ze in een lage, ingevette ovenschaal en strijk de creme fraiche erover uit. Bak 45 min. in de oven.

Bron: Rose Elliot, de complete vegetarische keuken

Variatie: gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde tomaatjes en pijnboompitten erbij.

Geef er een salade bij van gemengde sla, hardgekookt ei, lente-ui, avocado, walnoten, walnotenolie, mosterd, peper en zout en een beetje honing.

Populaire recepten