Pagina's

woensdag 5 februari 2014

Spinaziefrittata
















  • 250 gr. diepvriesspinazie (of prei)
  • 50 gr. pijnboompitten, geroosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 geroosterde paprika, reepjes (of zongedroogde tomaten)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 5 eieren
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Ontdooi de spinazie en druk het overtollige vocht eruit. Fruit de ui en knoflook 2 min. in de helft van de olijfolie. Schep paprikareepjes en poeder erdoor en bak 2 min. Schep de spinazie erdoor en roerbak nog 2 min. Voeg peper en zout toe. Klop de eieren los. Verhit de rest van de olijfolie, giet het eimengsel erin en laat dit stollen. Verdeel de spinazievulling, kaas en pijnboompitten erover. Maak de rand van de frittata voorzichtig los en laat op een schaal glijden. Verdeel in kleine puntjes.

Variatie: geitenkaas

Serveer met soep, brood of een simpele salade.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten