Pagina's

zondag 2 februari 2014

Broodje pulled jackfruit

















  • 2 blikken jackfruit, uitgelekt, uit elkaar getrokken
  • 4 (brioche) broodjes
  • 100 ml barbecuesaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel. sambal
  • 1 eetl pimentón
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en peper
  • 150 gr. fijngesneden rode kool
  • 1 zure appel, geraspt
  • 1 limoen
  • 1 eetl. maple syrup
  • 1 takje munt, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng barbecuesaus, knoflook, sambal, pimenton, olijfolie en zout en peper. Schep de jackfruit door de marinade en laat 15 min (of langer) staan. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee en rooster 30 min in de oven. 

Doe de rode kool in een kom, bestrooi royaal met zout en masseer met beide handen een paar minuten tot de kool vanzelf zacht wordt. Pers de limoen uit, meng met de maple syrup en peper. Meng kool, appel, saus en munt door elkaar.

Schep 4 broodjes lekker vol met jackfruit, garneer met rode kool.

Bron: Karin Luiten, Vega

Populaire recepten