- 2 eetl. olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 cm verse gember, fijngehakt
- 250 g kastanjechampignons, fijngehakt
- 8 bladeren chinese kool
- 2 eetl. sesamzaad
- 250 g hoh-gehakt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- mespunt vijfkruidenpoeder
- 4 eetl. sojasaus
- 1 eetl. sesamolie
Verhit de olie en fruit de ui in 5 min lichtbruin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak nog 1 min. Voeg de gehakte champignons toe en roerbak 3 min op middelhoge stand. Schep over in een vergiet boven een kom en vang het champignonvocht op.
Kook intussen de koolbladeren circa 5 minuten in water met zout. Giet af en spoel de bladeren onder koud water af. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Meng het gehakt met de gebakken champignons en voeg de bosui, vijfkruidenpoeder en 2 eetlepels sojasaus toe. Vorm er 8 langwerpige rolletjes van.
Leg de koolbladeren plat neer op het werkvlak en leg de rolletjes erop. Vouw eerst de zijkant van de kool eromheen en rol dan op. Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Roer de overige sojasaus door het opgevangen champignonvocht en giet dit langs de koolrolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 30 minuten gaar.
Schep de rolletjes op voorverwarmde borden en klop de sesamolie door het bakvocht in de ovenschaal. Giet dit over de rolletjes en bestrooi met de sesam. Lekker met witte rijst.
Bron: Boodschappen