Pagina's

woensdag 7 augustus 2024

Rodekoolpickle


Voor 2 potten van 500-550 ml:
  • 1 rodekool
  • 500 ml water
  • 500 ml ciderazijn
  • 16 g zeezout

Schaaf of snijd de kool in fijne slierten. Kneed de sliertjes goed door zodat ze malser worden en iets slinken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Verdeel de kool in porties over de potten en druk tussendoor goed aan. Meng het water met de azijn en het zout en roer tot het zout is opgelost. Schenk de pickle over de rodekool in de potten. Wacht even tot de pickle zijn weg tussen de kool kan vinden en schenk bij tot de kool helemaal onder staat. Veeg de randen schoon met keukenpapier en draai de deksel erop. Laat de pickle, voordat je het in de koelkast bewaart, minimaal 1 dag, maar liever een paar dagen, op smaak komen bij kamertemperatuur. Daarna bewaren in de koelkast.

In de koelkast 3 maanden houdbaar. Geweckt tot 1 jaar houdbaar. 

Lekker op een broodje met zachte geitenkaas, door een salade, bij gebakken champignons en bij vlees.

Bron: Inmaak- en fermenteerbijbel.

Populaire recepten