Pagina's

vrijdag 2 augustus 2024

Springrolls met mango-chilicompote













  • 12 vellen rijstpapier
  • 150 gr. wortel, geraspt
  • 1 courgette, dunne reepjes
  • taugé, geblancheerd
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. arachideolie
  • koriander, grof gehakt

Voor de compote:

  • 1 mango, in kleine stukjes
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt
  • 70 gr. suiker
  • 50 ml. witte wijn

Verhit voor de compote de mango, chili, suiker en witte wijn in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot het vocht verdampt is en een compote is ontstaan. Haal van het vuur.

Meng in een kom wortel, courgette, taugé, bosui, sojasaus, knoflook, olie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 

Vul een grote pan met warm water. Dompel 1 vel rijstpapier 5 sec. in de pan totdat het zacht is. Leg op een plat bord en schep een beetje groentevulling in het midden. Rol op tot een pakketje.

Serveer de springrolls met koriander en de compote.

Bron: Lekker (W)eten, Ekoplaza

Populaire recepten