- 2 eetl. olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 3 eetl. pittige harissa
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. gemalen komijn
- 1 afbak Turks brood
- 2 courgette (1 groene en 1 gele)
- 6 eetl. mayonaise
- 8 blaadjes ijsbergsla
Bak het brood af in de oven. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd beide courgettes in schuine plakken van een ½ cm. Meng met de rest van de olie en gril (evt. in delen) 4-5 min. Keer halverwege.
Meng de rest van de harissa met de mayonaise. Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk 1 helft met de harrissamayo. Verdeel het gehakt erover en beleg met de blaadjes sla en de courgette. Leg de andere helft erop, druk een beetje aan en snijd het brood in 8 punten.
Bron: Allerhande