Pagina's

zaterdag 10 augustus 2024

Turks brood met pittig gehakt


  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetl. pittige harissa
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 afbak Turks brood
  • 2 courgette (1 groene en 1 gele)
  • 6 eetl. mayonaise
  • 8 blaadjes ijsbergsla

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg ⅔ van de harissa, de tomatenpuree en komijn toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bak het brood af in de oven. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd beide courgettes in schuine plakken van een ½ cm. Meng met de rest van de olie en gril (evt. in delen) 4-5 min. Keer halverwege. 

Meng de rest van de harissa met de mayonaise. Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk 1 helft met de harrissamayo. Verdeel het gehakt erover en beleg met de blaadjes sla en de courgette. Leg de andere helft erop, druk een beetje aan en snijd het brood in 8 punten.

Bron: Allerhande

Populaire recepten