Pagina's

woensdag 7 augustus 2024

Indonesische pindasoep met kip


  • 3 eetl kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 theel sambal badjak
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gram soepgroenten (wortel, prei, bleekselderij), fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, gekneusd (of sap van 1 citroen)
  • 300 gram kipdijfilets, in blokjes (of jackfruit)
  • 125 gram pindakaas 
  • 3 eetl ketjap manis
  • 2 theel korianderpoeder (ketoembar)
  • 50 gram pinda’s
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en sambal. Giet de bouillon erbij, voeg de soepgroenten en citroengras toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de kip toe en kook nog 10 minuten verder. Meng de pindakaas, ketjap en korianderpoeder met enkele lepels kippenbouillon uit de pan. Roer dit door de soep. Verwijder de stengel citroengras voor het serveren. Garneer met pinda's en bosui.

Variatie: garneren met koriander, taugé. Kroepoek erbij. Noedels.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten