Pagina's

donderdag 29 augustus 2024

Courgette teriyaki

















  • 3 courgettes, in stukken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 200 gr. taugé
  • 75 gr. pinda's
  • basilicum
  • munt

Voor de teriyaki-saus:

  • 100 ml. sojasaus
  • 100 ml. water
  • 4 theel. bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • verse gember, fijngehakt
  • 4 theel. maizena
  • 4 theel. sesamolie

Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje behalve de sesamolie en de maizena. Verwarm op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Maak de maizena met wat water aan tot een papje en voeg toe aan de saus. Roer goed en kook zachtjes voor 5 min. Laat de saus een beetje afkoelen en voeg de sesamolie toe.

Verhit wat olie in een koekenpan. Voeg ui en peper toe en bak 2-3 min totdat de ui zacht is. Voeg courgette toe en bak rondom bruin. Giet de teriyaki-saus erover en schep nog eens goed om tot de saus zich aan de courgette hecht. Hak de kruiden en de pinda's grof. Verdeel de courgette over de borden. Garneer met taugé, kruiden en pinda's.

Serveer met een omelet of rijst of noedels.

Bron: Pauline's keuken

Populaire recepten