Pagina's

maandag 5 augustus 2024

Boemboe Bali met jackfruit











  • 500 gr. jackfruit
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 blaadjes djeroek peroet
  • 1 stengel laos
  • 2 cm verse gember
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. tamarinde pasta
  • 1 eetl. gula djawa
  • 1 theel. kemiri pasta
  • 1 eetl. tomatenpuree

Maal ui, knoflook, sambal, laos, gember, gembersiroop, tamarinde, gula djawa, kemiri, tomatenpuree en wat olie tot een grove pasta. Bak de boemboe in een scheut olie aan. Voeg jackfruit en djeroek peroet toe. Zet het vuur laag en laat het zacht pruttelen. 

Serveer met rijst en atjar tjampoer.

Bron: Binnenstebuiten & Jesse Klaver

Populaire recepten