- 50 ml. olijfolie, plus extra
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 grote pastinaken, grof gesneden
- 1 laurierblaadje
- blikje cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
- 5 salieblaadjes, grof gehakt
- 1 liter kippenbouillon, plus extra
- 1 pastinaak in hele dunne plakjes
- handvol salieblaadjes
- olijfolie
Bak de ui en pastinaak in de olie in 10 min. zacht, laat ze niet verkleuren. Voeg het laurierblaadje, bonen, salie en bouillon toe en verhit de soep 15 min. Voor de krokante pastinaak: verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de plakjes pastinaak en salie met olie en bak ze in 5-10 min. in de oven krokant, check ze regelmatig. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep. Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep heet met de krokante pastinaak en salieblaadjes erop.
Bron: Cara Hobday