Pagina's

zondag 13 november 2022

Gepofte knoflooksaus












  • 1 bol knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 50 ml. milde yoghurt of zure room
  • 50 ml. verse mayonaise
  • 15 gr. bieslook of 1 theel. gedroogde rozemarijn


Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn. Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes de tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen. Bewaartip: Bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.

Bron: Allerhande

Populaire recepten