Pagina's

dinsdag 8 november 2022

Gegratineerde bloemkool met mosterd













  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 eetlepel roomboter, ongezouten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 200 gram (oude) kaas, geraspt
  • 4 takjes tijm, gerist 

Blancheer de bloemkool­ roosjes 3 minuten in kokend water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter in een (steel)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Laat de helft van de kaas al roerend smelten in de room en breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas en tijmblaadjes. Gratineer de bloemkool in 10­-15 minuten hoog in de oven. Lekker bij kip of varkensvlees.

Variatie: ipv tijm kun je ook nootmuskaat of kerrie gebruiken als smaakmakers. Je zou er ook nog wat uitgebakken spek door kunnen doen.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten