- 1 flinke ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- mespuntje chili of cayenne
- 2 theel. kardemompoeder
- 2 theel. kurkuma
- 1 kg. pompoen (of zoete aardappel), in stukjes
- 1 cm verse gember, fijngesneden
- 600 ml. water
- 400 ml. kokosmelk
- 2 bouillonblokjes
- evt. 50-75 gr. rode linzen voor extra eiwitten en vezels
Fruit ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak 1 min. mee. Voeg pompoen, linzen, water, kokosmelk, gember en bouillonblokjes toe. Laat koken tot alles beetgaar is en dan pureren. Proef en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Roer er 1 koffielepel kokosolie door en serveer.
Lekkere, eenvoudige soep!
Bron: Weten van (H)eerlijk eten, Rineke Dijkinga