Pagina's

woensdag 2 november 2022

Afrikaanse pompoensoep

⭐⭐⭐⭐









  • 1 flinke ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • mespuntje chili of cayenne
  • 2 theel. kardemompoeder
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 kg. pompoen (of zoete aardappel), in stukjes
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 600 ml. water
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes
  • evt. 50-75 gr. rode linzen voor extra eiwitten en vezels

Fruit ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak 1 min. mee. Voeg pompoen, linzen, water, kokosmelk, gember en bouillonblokjes toe. Laat koken tot alles beetgaar is en dan pureren. Proef en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Roer er 1 koffielepel kokosolie door en serveer.

Lekkere, eenvoudige soep!

Bron: Weten van (H)eerlijk eten, Rineke Dijkinga

Populaire recepten