- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 720 gr. bruine bonen uit pot
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 1 grote prei, in halve ringen
- 1 zoete aardappel, kleine blokjes
- 250 gr. spek
- 150 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 60 ml. Griekse yoghurt
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bonen toe samen met het vocht (dit zorgt er voor dat de soep gaat binden) en verhit ze 1-2 min. mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg prei en aardappel toe en breng op middelhoog vuur weer aan de kook. Laat 5 min. koken of tot de aardappelstukjes gaar zijn.
Bak ondertussen de spekjes uit en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg ze toe aan de soep samen met de halve tomaatjes en de meeste koriander. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in diepe borden, schep er een lepel yoghurt in en strooi de overige koriander erover.
Bron: Jamie Oliver Magazine