Pagina's

zondag 20 november 2022

Aardappelpakketjes met tamarindechutney










Voor 6 personen:

  • 500 gr. aardappels, in blokjes
  • 50 ml. arachideolie
  • 2 theel. mosterdzaad
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 eetl. chana dal
  • 2 uien, in ringen
  • 16 verse kerrieblaadjes
  • 1 theel. kurkuma
  • sap van 1 citroen
  • 25 gr. koriander, gehakt
  • 6 vellen filodeeg

Tamarindechutney:

  • 3 eetl. tamarindepasta
  • 3 eetl. donkere basterdsuiker
  • 1 eetl. geroosterde, gezouten pinda's, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit voor de tamarindechutney de tamarindepasta en suiker in een pan met 2 eetl. water. Laat in 3-4 min. de suiker oplossen. Laat afkoelen en roer de pinda's erdoor. Kook de blokjes aardappel in zo'n 5 min. gaar. Giet ze af.

Verhit intussen wat olie in een pan met de mosterdzaadjes. Voeg als ze beginnen te knappen de chilipepers en de chana dal toe en bak 3 min. mee. Bak dan de uienringen en kerrieblaadjes plus zout en peper 5 min. mee, tot de ui zacht is. Bak de aardappelblokjes plus de kurkuma 3 min. mee. Neem van het vuur en roer het citroensap en de koriander erdoor. Verwijder de peper. Bestrijk de filodeegvellen met wat olie. Schep midden op elk vel 3 eetl. van de aardappelmix, vouw de randen naar binnen en rol er een loempiavorm van. Bestrijk de bovenkanten met nog wat olie. Leg ze op een bakplaat en bak ze 15-20 min. in de oven tot ze knapperig zijn. Serveer ze met kommetjes tamarindechutney.

Bron: Jamie Magazine 

Populaire recepten