Voor 6 personen:
- 500 gr. aardappels, in blokjes
- 50 ml. arachideolie
- 2 theel. mosterdzaad
- 2 gedroogde chilipepers
- 1 eetl. chana dal
- 2 uien, in ringen
- 16 verse kerrieblaadjes
- 1 theel. kurkuma
- sap van 1 citroen
- 25 gr. koriander, gehakt
- 6 vellen filodeeg
Tamarindechutney:
- 3 eetl. tamarindepasta
- 3 eetl. donkere basterdsuiker
- 1 eetl. geroosterde, gezouten pinda's, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit voor de tamarindechutney de tamarindepasta en suiker in een pan met 2 eetl. water. Laat in 3-4 min. de suiker oplossen. Laat afkoelen en roer de pinda's erdoor. Kook de blokjes aardappel in zo'n 5 min. gaar. Giet ze af.
Verhit intussen wat olie in een pan met de mosterdzaadjes. Voeg als ze beginnen te knappen de chilipepers en de chana dal toe en bak 3 min. mee. Bak dan de uienringen en kerrieblaadjes plus zout en peper 5 min. mee, tot de ui zacht is. Bak de aardappelblokjes plus de kurkuma 3 min. mee. Neem van het vuur en roer het citroensap en de koriander erdoor. Verwijder de peper. Bestrijk de filodeegvellen met wat olie. Schep midden op elk vel 3 eetl. van de aardappelmix, vouw de randen naar binnen en rol er een loempiavorm van. Bestrijk de bovenkanten met nog wat olie. Leg ze op een bakplaat en bak ze 15-20 min. in de oven tot ze knapperig zijn. Serveer ze met kommetjes tamarindechutney.
Bron: Jamie Magazine