- 100 gr. roomkaas
- 2 grote eieren
- 1 theel. bakpoeder
- 2 eetl. olijfolie (van de tomaatjes)
- 100 gr. amandelmeel
- 100 gr. roomkaas
- 1 theel. paprikapoeder
- 5 tomaatjes op olie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng roomkaas, eieren, bakpoeder, olijfolie en amandelmeel met een mixer goed door elkaar. Schep nu 80 gram geraspte kaas en het paprikapoeder door het mengsel en roer goed door. Snipper de tomaatjes en voeg deze ook toe. Schep het beslag in een ronde bakvorm en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin.
Lekker als lunch of bij een kop soep. De taartpunten kunnen in de vriezer worden bewaard. Het is lekker om de taart kort te verwarmen voordat je hem serveert.
Bron: Grip op koolhydraten, snel en simpel