Pagina's

zaterdag 12 november 2022

Boeuf Stroganoff










  • 300 gr. rijst
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 200 gr. bladspinazie
  • 2 kleine rode uien, dunne plakjes
  • 1 handvol augurken, in plakjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 300 gr. champignons, in partjes
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 entrecotes (140 gr. per stuk zonder vetrandje)
  • 1 volle theel. zoet paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 1 scheutje wodka of cognac
  • 4 volle eetl. yoghurt
  • 1 scheutje halfvolle melk

Doe rijst in kokend water samen met tijm en een snuf peper en zout. Roer dit af en toe. Snijd de steeltjes en de peterselie fijn. Doe ze samen met azijn van de augurken in de kom en werk ze goed door elkaar. Doe de champignons met 2 eetlepels olie in de wok en knijp er met een knoflookpers de knoflook bij. Schep er twee derde deel van het peterseliezuur bij en roer regelmatig. Voeg als laatste de spinazie toe. Snijd de entrecotes in ongeveer 1 cm dikke plakjes en hussel deze door de peper zout paprika poeder, en de fijngeraspte citroenschil. Schep de champignons op een bord, leg de plakjes vlees met 2 eetlepels olijfolie in de wok en bak deze tot ze licht bruin zijn. Schenk de wodka bij het vlees en flambeer de boel voorzichtig.Voeg de champignons samen met de yoghurt en de melk terug in de wok en laat dit aan de kook komen.

Schep de rijst in een voorverwarmde schaal en schep de stroganoff op de rijst. Strooi de rest van het zuur over de stroganoff . Eet smakelijk!

Bron: Jamie in 15 minuten

Populaire recepten