Pagina's

zondag 3 januari 2021

Runderbouillon

















  • 600 gr. soepvlees (runderpoelet)
  • 2 kruidnagels
  • 1 ui, in kwarten
  • 1 winterwortel, in grove stukken
  • 1 prei, alleen het wit, in stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 4 takjes peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm

Breng in een grote soeppan het soepvlees met 3 liter koud water aan de kook. Schep het schuim eraf. Steek de kruidnagels in de ui en voeg samen met prei, wortel, bleekselderij en peperkorrels toe aan de bouillon. Voeg peterselie, tijm en laurier toe. Laat zonder deksel en net onder het kookpunt 3-4 uur trekken. Zo geven de ingrediënten de meeste smaak af. Tijdens het trekken dampt de bouillon tot 2/3 in. Roer niet teveel tussendoor. Schep wel het schuim regelmatig eraf. Schenk bouillon door een zeef met daarin een schone doek. Laat de bouillon met het deksel op de pan afkoelen. Schep het gestolde vet eraf en maak er een heerlijke soep mee.

Tips: 
  • bewaar het soepvlees voor ragout, kroketten, rundvleessalade of in de soep
  • invriezen kan ook

Bron: Boodschappen

Populaire recepten