Pagina's

maandag 4 januari 2021

Atjar taugé













  • 125 gr. taugé
  • 1 rode peper
  • 1 wortel, geraspt
  • 200 ml. natuurazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 4 eetl. suiker

Taugé in zeef wassen en laten uitlekken. Peper halveren en eventueel zaadjes verwijderen. Peper in reepjes snijden en vervolgens in stukjes. In schaal taugé, wortel en peper mengen. In steelpan azijn, 300 ml water, knoflook, 1 tl zout, gember en suiker aan de kook brengen. Geheel al roerend doorkoken tot suiker is opgelost. Niet met gezicht boven pan hangen en inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel. Azijnmengsel over groenten schenken en atjar laten afkoelen. Afgesloten verpakt in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes is atjar in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.

Tip: Atjar ketimoen: maak op dezelfde manier ook eens atjar van komkommer. Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakte rode peper en een mespunt zout. Breng 4 eetlepels natuurazijn met 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.

Bron: Allerhande

Populaire recepten