Pagina's

woensdag 28 september 2022

Aubergine spaghettitaart




















  • 1 grote aubergine (350 gr)
  • 300 gr. volkorenspaghetti
  • olijfolie
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gr. hüttenkäse
  • 2 grote eieren
  • 30 gr. Parmezaanse kaas
  • 70 gr. rucola
  • 1 citroen
  • 1 eetl. balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de hele aubergine in een grote pan gezouten kokend water en leg er een vergiet of zware zeef op om 'm ondergedompeld te houden. Kook 15 min. en schep de aubergine op een snijplank. Kook de spaghetti, giet af en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in ongeveer 1 cm dikke plakjes. Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag, 1 eetl. olie en de plakjes aubergine op matig vuur. Voeg de oreganoblaadjes toe. Voeg de ui en peper toe en blijf 15 min. regelmatig roeren. Giet de tomaten erbij en maak ze stuk met een houten lepel. Vul het blikje voor de helft met water en giet in de pan. Breng de saus aan de kook, laat 10 min. zachtjes inkoken, proef en breng op smaak.

Giet de tomatensaus over de spaghetti, voeg hüttenkäse en eieren toe, rasp de Parmezaanse kaas erover en hussel alles goed door elkaar. Kieper het spaghettimengsel terug in de pan, spreid het uit en druk het rondom een beetje tegen de rand op. Bak de taart 2 minuten op matig vuur en zet hem vervolgens 40 min. onder in de hete oven. Stort hem op een bord, rasp er nog wat kaas over en serveer hem met rucola besprenkeld met citroensap en een scheutje balsamico.

Bron: Jamie Oliver, Superfood voor familie en vrienden

Populaire recepten