Pagina's

zaterdag 14 oktober 2023

Pollo in padella









  • 35 gr. bloem
  • snufje gedroogde oregano
  • 8 kippendijen (of 4 drumsticks en 4 kippendijen)
  • 20 gr. ongezouten boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 150 ml. droge witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld, uitgelekt
  • 100 gr. gemengde zwarte/groene olijven
  • 1 theel. fijne kristalsuiker
  • 2 1/2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 1/2 eetl. verse oreganoblaadjes

Meng de bloem met de gedroogde oregano en bestuif de kip licht met de bloem. Smelt de boter met de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met zware bodem. Voeg de kip toe, een paar stukken per keer, en bak ze in 2-3 min. rondom bruin. Neem de kip uit de pan en zet apart.

Schenk het overtollige vet uit de pan, voeg de ui toe en bak deze in 5 min. goudbruin. Voeg de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken en voeg tomaat, tomatenpuree, knoflook, kappertjes, olijven, suiker en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en doe de kip terug in de pan. Dek af en laat 20 min. zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Bestrooi met de parmezaanse kaas en verse oregano en serveer.

Lekker met aardappeltjes uit de oven!

Populaire recepten