- 650 gr. gekookte kip, in stukjes
- 75 gr. rode en 75 gr. groene paprika, in blokjes
- 40 gr. zwarte olijven, in plakjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 3 eetl. koriander, fijngehakt
- 1,25 dl. mayonaise
- 1,25 dl. zure room
- 2 eetl. vers limoensap
- 1 theel. fijngesneden jalapeñopeper
- 1/2 theel. geraspte sinaasappelschil
- snufje chilipoeder
- snufje gemalen komijn
- zout en peper
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- rode sla, ter garnering
- blauwe druiven, ter garnering
Meng kip, paprika, olijven, uitjes en 2 eetl. koriander in een grote kom. Meng in een andere kom de mayonaise en zure room. Roer 1 eetl. limoensap, jalapeño's, sinaasappelschil, chili, komijn en peper en zout erdoor. Schep de dressing door de kip. Doe 1 eetl. limoensap in een schaaltje en schep de blokjes avocado erdoor.
Schik de slabladeren op een schaal en schep de salade erop. Verdeel de avocado en nog 1 eetl. koriander erover. Garneer met druiven.
Bron: USA kookboek, Sheila Lukins