- 2 eetl. arachideolie/olijfolie
- 1 prei, in ringen
- 5 cm gember, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, fijngesneden
- 1 kg. pompoen, in stukken
- 1 friszure appel, geschild, in stukken
- 1 stengel sereh, gekneusd
- 400 ml. kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 3 eetl. geraspte gedroogde kokos
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 3 eetl. koriander, fijngesnedn
- 3 eetl. limoensap
Fruit de prei een paar minuten in de olie. Voeg gember, knoflook en de helft van de chilipeper toe en fruit een paar min. mee. Voeg pompoen, appel en sereh toe en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt 30 min. zachtjes koken. Rooster voor de chutney de kokos in een droge pan tot hij begint te kleuren. Laat afkoelen en meng de sjalot, chili, koriander, 2 eetl. limoensap en zout naar smaak erdoor. Vis de sereh uit de soeppan en pureer de soep. Maak op smaak met zout en limoensap. Serveer de soep en schep er een lepel kokoschutney op.
Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel