- 450 gr. ui, fijngesneden
- 2 eetl. olijfolie
- 1 kaneelstokje
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 8 jeneverbessen, geplet
- 2 theel. gemberpoeder
- 1 theel. mosterdzaad, grof gemalen
- 1 thel. korianderzaad, grof gemalen
- 175 ml. wittewijnazijn
- 175 ml. balsamicoazijn
- 1,5 eetl. honing
- 2 zoetzure appels (jonagold, goudrenet), geschild en in blokjes
Fruit de ui 20 min. in een ruime pan met dikke bodem in de olijfolie. Voeg alle specerijen toe en blus het af met witte wijnazijn en balsamico. Laat 5 min. inkoken onder voortdurend roeren en voeg dan de honing toe. Doe de appel erbij en laat nog 5 min. meegaren. Kook alles in tot het de dikte van chutney krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Vul goed schoongemaakte jam of weckpotten ermee en laat 2 nachten staan voordat je ze gebruikt.
De pickle wordt door langer staan alleen maar beter en blijft zeker 1 jaar goed. Lekker bij oude kaas, gegrild vlees, paté en kip.
Bron: Delicious