- 4 kippendijen
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook
- 1 schijf citroen
- 3 theel. kerriepoeder (of ketoembar, laos en djahé)
- 1 stukje harde santen, ter grootte van een walnoot
- 4-5 eetl. ketjap manis
Snijd de kip in ruime stukken en bak ze op groot vuur lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en kerrie toe en bak mee met 1 eetl. ketjap. Knijp de schijf citroen erboven uit. Als alles lichtbruin is, nog 3-4 eetl. ketjap toevoegen. Op klein vuur het stukje santen laten smelten. Daarna alles omroeren en nog 15 minuten op klein vuur laten garen. Heerlijk met rijst en komkommer, mihoen en boontjes of op een broodje met gebakken ananas.
Eventueel sereh toevoegen. Op het laatst sesamzaadjes erover strooien.
Bron: Felix Wilbrink - inzending Gonnie Geerts