Pagina's

zaterdag 16 april 2022

Zoete, rokerige kip uit de oven
















  • 2 kippenborsten, met vel
  • 4 kippendijen met vel
  • evt. gekookte rijst en een gemengde salade

 Saus:
  • 1 theel. gemalen piment
  • 3 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. donkere basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetl. rijstazijn
  • 5 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 theel. zoet paprikapoeder
  • 3 eetl. olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 C. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en wentel de kip erdoorheen. Laat alles in de koelkast marineren - het liefst lekker lang - maar 20 min. is al goed (afhankelijk van hoeveel tijd je hebt). Leg de kip op een bakplaat en bak 25 min. in de oven tot alles gaar is. Bedruip de kip halverwege met de saus. Je krijgt een heerlijke, donkere, kleverige kip. Snijd in stukken en serveer. Lekker met rijst en een salade.

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten