Pagina's

woensdag 13 april 2022

Conchiglioni met spinazie













  • 250 gr. conchiglioni
  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 gr. verse spinazie, gewassen
  • 300 gr. ricotta,
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 ui, kleingesneden
  • paar takjes tijm
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta beetgaar. Verwarm 1 eetl. van de olie en laat er de spinazie in slinken. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Snijd de spinazie klein en meng met de ricotta en het ei. Bak de ui en knoflook glazig in 1 eetl. olie. Voeg tijm, het halve bouillonblokje en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. trekken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de schelpen met het spinaziemengsel en leg ze op de tomatensaus. Bestrooi met de pijnboompitten zet 15 min. in de oven tot alles goed heet is en de pitjes goudbruin geroosterd zijn.

Bron: Lekker Weten

Populaire recepten