- 750 gr. paksoi
- 1 kilo aardappelen
- 2 eieren
- 200 ml. melk (of kokosmelk)
- 250 gr. champignons
- 2 eetl. ketjap
- 2 theel. sambal
- 100 ml. pindasaus
- 2 eetl. geraspte kaas
Snijd de paksoi fijn, de champignons in plakjes en schil de aardappelen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en stamp ze met de melk tot puree. Bak de paksoi met champignons 3 min en voeg dan ketjap, sambal, zout en peper toe. Schep het paksoimengsel in een ovenschaal, bedek met een laagje pindasaus, verdeel de hardgekookte eieren erover en dek af met aardappelpuree. Strooi dan de kaas erover. Zet 30 min op 200 graden in de oven.
Ik heb geen sambal en ketjap gedaan, maar wel zelf de pindasaus gemaakt met pepers, etc. Erg lekker!
Variatie: biologisch gehakt toevoegen. Doe je dat niet, serveer er dan een salade bij.
Bron: Ekoplaza