- 2 eetl. dijonmosterd
- 2 grote eieren plus 2 zeer grote eierdooiers
- 275 ml. slankroom
- zout en zwarte peper
- 4 preien, dunne ringetjes
- 2 eetl. olijfolie
- 200 gr. zachte geitenkaas
Voor het deeg:
- 120 gr. boter
- 1/2 theel. zout
- 200 gr. bloem
Zeef voor het deeg de bloem met het zout en werk met je vingertoppen de boter erdoor, zodat je een kruimelig mengsel krijgt (of mix alles in de keukenmachine met de pulseerknop). Voeg precies zoveel koud water toe dat je een samenhangend deeg krijgt. Rol dit uit tot een lap en bekleed hiermee een taartvorm van 23 cm doorsnee. Zet minstens een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 C. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem, leg hierop een vel bakpapier en vul met blinde vulling (rijst of bonen) en bak de deegbodem 20-25 min. Verwijder de blinde vulling. Zet de oven niet uit. Laat de bodem enigszins afkoelen en bestrijk hem met mosterd. Roer de eieren en de eierdooiers los met de room en wat peper en zout. Bak de prei in de olie tot hij bijna gaar is en schep in de bodem. Verkruimel de geitenkaas erover en schenk het eiermengsel erover. Bak 20 min. in de oven tot de vulling is gestold.
Bron: Sarah Raven, Vers uit de tuin