- 2 kg zoete pruimen (of bramen of appels)
- dun geraspte schil en sap van 1 citroen
- slagroom of Griekse yoghurt om erbij te serveren
Voor de kruimellaag:
- 125 gr. bloem
- 150 gr. geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 25 gr. havervlokken
- 1/2 theel. kaneel
- 75 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr. bruine basterdsuiker
- 125 gr. koude boter, in vlokken
Halveer de pruimen en leg ze in een lage ovenschaal. Voeg de citroenrasp en het sap toe. Verwarm de oven voor tot 170 C. Maak de kruimellaag door de bloem, hazelnoten, havervlokken, kaneel, suiker en de koude boter in een keukenmachine te mengen. Laat de machine langzaam draaien tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Zet het kruimeldeeg tot gebruik in de koelkast of verdeel het direct over de pruimen. Bak het gerecht 30 min. in de oven, tot de bovenkant licht verkleurt. Serveer met lekker veel slagroom of Griekse yoghurt.
Bron: Sarah Raven, Vers uit de tuin