Pagina's

vrijdag 5 augustus 2016

Frozen yoghurt cups












Voor 8 stuks:
  • 150 gr. kwark of kokosyoghurt
  • 1 eetl. honing
  • 50 gr. bramen (of ander fruit) + voor garnering

Pureer de bramen samen met de honing. Neem een schaal en schep de bramen door de kwark heen. Roer zo min mogelijk zodat je een mooi kleurverschil houdt. Vul de vormpjes met het mengsel, halveer de overgebleven bramen en druk in elke cup een helft. Indien je geen vormpjes hebt maak je hoopjes met een kleine lepel. Zet de cups op een bord minimaal drie uur in de vriezer.

Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze in een klein bakje scheppen en bewaren in de vriezer. Je zou er ook een stokje in kunnen steken zodat je kleine ijsjes van yoghurt krijgt. Ik snoep ze als gezond tussendoortje of als klein dessert tijdens een etentje. Wel even een half uurtje laten ontdooien anders schieten ze alle kanten op als je er een lepeltje in steekt.

Populaire recepten